Пайдалы ақпарат

Қандай өнімдер ашытылған сүт өнімдері деп аталады?

Ашытылған сүт өнімдері (ашытылған сүттен жасалған өнімдер) -қаймағы алынбаған сүттен, қойдың және басқа да жануарлардың сүтінен немесе сүттен алынған өнімдерді (кілегей, майсыздандырылған сүт және сарысу ) ферменттеу жолымен өндірілетін сүт өнімдерінің тобы. Ашытылған сүт өнімдерін өндірудің басты технологиялық ерекшелігі - оған сүтқышқылды бактерияларын немесе ашытқыларды (ашытқы немесе ұйытқы) енгізу арқылы ...
Толығырақ...

Иммунитетті көтеретін өнімдер

Көптеген адамдар иммунитетті қандай тағамдар көтеретінін және көптеген аурулардың басталуын болдырмауға болатындығын білмейді. Барлық ережелердің ішінде маңызды компонент бар – ол дұрыс тамақтану. Инфекцияны жеңуге көмектесетін 10 тағамның тізімі. 1.         Табиғи бал Ара балы – мықты иммундық жүйенің негізгі құралы болып табылады. Денсаулық үшін күн сайын бір ас қасық бал ...
Толығырақ...

Ересек адамның иммунитетін қалай нығайтуға болады

Иммунитет - бұл бөтен бактериялар мен вирустарды анықтап, сондай-ақ олармен күресетін біздің организміміздің қорғаныш қасиеті. Жақсы иммунитет біздің денсаулығымыздың көрсеткіші. Организмнің қорғаныс күштерін арттыруға және иммунитеті нығайтуға төмендегі жазылғандардың көмегімен қол жеткізуге болады: * шынығу; * дене белсенділігі; * дұрыс тамақтану, бұл өз кезегінде: * пайдалы табиғи өнімдерді тұтыну, * ...
Толығырақ...

Пластик ыдыс неге зиянды?

Бүгін біз өз өмірімізді пластиксіз елестете алмаймыз: бір реттік қолданылатын ыдыс-аяқ, тамақ контейнерлері, одан жасалған бөтелкелер әр үйде бар. Бірақ бұл біздің денсаулығымызды бұзатынын білеміз бе?! Бірақ егер онда "тамаққа арналған пластик" деп жазылған болса, онда ол зиянсыз болуы керек қой! Дегенмен, көптеген нюанстар бар, ал бастысы – тамаққа арналған ...
Толығырақ...

Кварц шамы

Кварц шамы зиянды және патогендік вирустар мен бактерияларды жоюда кеңінен қолданылады. Құрылғы қосылған кезде ультракүлгін сәулелер шығара бастайды. Олардың әсері үй ішінде тұратын саңырауқұлақшаларды, вирустарды, бактерияларды және басқа да зиянды микроорганизмдерді өлтіреді. Айналадағы кеңістік іс жүзінде стерильді болады. Құрылғыда орнатылған кварц қоршаған ортаға озонның көп мөлшерін шығарады - мұндай элементпен ...
Толығырақ...

Мұрын мен тамақтағы Стафилококк

Алтын стафилакок (Staphylococcus aureus) ересектерде де, балаларда да "құлақ-тамақ-мұрын" ауруларының жиі кездесетін себептерінің бірі. Бір қызығы, егер сіз мүлдем сау адамнан мұрыны мен жұтқыншағынан жағынды алып тексерсеңіз, сол адамдардың анализ нәтижесінің 70-80% - ында микробтың бар екенін көрінеді. Стафилококтар шартты-патогенді микрофлора болып табылады - бұл дегеніміз олар қалыпты жағдайда, ешқандай ...
Толығырақ...

Акриламид деген не?

Акриламид - бұл кофе, шоколад, бадам, фри, крекер, қытырлақ картоп, жарма және нан сияқты тағамдарды дайындау кезінде, сондай-ақ кейбір жемістер мен көкөністерді пісіру кезінде табиғи түрде пайда болатын химиялық қосылыс. Акриламид тағамның құрамында бұрыннан бері, адам тамақты термиялық өңдеп бастағаннан бері бар, бірақ бұл 2002 жылдың сәуірінде ғана белгілі болды ...
Толығырақ...

Стресске төзімділікті қалай дамытуға болады?

Стресс – бұл біздің өміріміздің тұрақты серігі. Егер біз оны дұрыс қабылдауды үйренсек, онда ол бізге пайда әкелуі де мүмкін. Стресске қалай жауап беру керектігін және күйзеліске жол бермеуді керектігін қарастырайық. 1. Барлығын бақылауда ұстағанды тоқтатыңыз Көбінесе біз жағдайды толығымен басқара алмаған кезде стресс сезімін сезінеміз. Бақылау неғұрлым көп болса, ...
Толығырақ...

Қауіпті ауа сергіткіштер

Ауа сергіткіштерді үнемі қолдану қатерлі ісік ауруының қаупін арттыруы мүмкін екенін білдіңіз бе? Олардың құрамына организмге өкпе және тіпті тері арқылы оңай енетін улы ұшпа заттар кіреді. Көптеген өндірушілер өз өнімдеріне натрий бензоаты мен натрий нитритін қосады. Бұл екі зат та ең күшті уларға жатады және адамның ДНК мутациясын тудырады, ...
Толығырақ...

Газдалған сусындар туралы не білеміз

Біздің ағзамыздың 60% судан тұрады. Организмдегі судың тепе-теңдігін сақтау үшін біз күн сайын су ішеміз. Сусындардың құрамында судан басқа, біздің денемізге әсер ететін басқа да заттар бар. Бұл әсер белгілі бір сусынды тұтынудың жүйелілігі мен көлеміне байланысты оң немесе теріс болуы мүмкін. Ересек адамға газдалған судың аз мөлшерде зиян тигізбейді ...
Толығырақ...